office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiPredstavljena Bela knjiga FIC-a za 2023. godinu

novembar 22, 2023

Dubrvka Kosić, partner u K&F Advokatima prisustvovala je dana 21.11.2023. godine svečanom događaju u organizaciji Saveta stranih investitora, organizovanog povodom objavljivanja i predstavljanja Bele knjige za 2023. godinu.

Događaj je svojim uvodinim izlaganjem otvorio predsednik Saveta i generalni direktor Yettela Majk Mišel, a prisutnima su se zatim obratili izvršni direktor Saveta Aleksandar Ljubić, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre i ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović. Kroz ova izlaganja predstavljeni su izazovi i prepreke sa kojima se u svom poslovanju suočavaju članice Saveta, a zatim se i izvršila revizija obima postupanja po preporukama iz prošlogodišnjeg izdanja Bele knjige.

Analiza sveobuhvatnog stanja dovela je do zaključka da, u oblastima koje članice Saveta vide kao ključne, pred našim instutucijama predstoji rad na unapređenju: poreskih propisa, radno-pravnih propisa, oblasti digitalizacije i elektronskog poslovanja, oblasti nekretnina i izgradnje, borbe proitiv nedozvoljene trgovine i inspekcija, propisa o životnoj sredini, propisa o deviznom poslovanju i dr.

Više o događaju na linku FIC-a

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design