office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

Slobodne zoneKorporativno pravo

Slobodne zone

Sa ekonomsko pravne perspektive, nesporan je ubrzani razvoj slobodnih zona i tendencija što većeg iskorišćavanja pogodnosti koje one pružaju. Privredna društva tokom svog razvoja počinju da sagledavaju nemerljive prednosti poslovanja u okviru slobodnih carinskih zona.

Advokatska kancelarija K&F Advokati stavlja na raspolaganje tim, koji će, na osnovu svog iskustva u ovoj oblasti, biti u mogućnosti da predoči prednosti poslovanja u Slobodnoj zoni, kao i da pruži stručnu pomoć i podršku prilikom osnivanja zone.

Radi sagledavanja pogodnosti koje Slobodna zona pruža, predočavamo sledeće opšte pogodnosti oslobađanja plaćanja PDV-a i to:

  • Na dobra koja se u okviru carinskog postupka privremeno uvoze i aktivno oplemenjuju sa sistemom odlaganja.
  • Na dobra koja se privremeno uvoze i izvoze u nepromenjenom stanju.
  • Na dobra za koja je odobren postupak prerade pod carinskom kontrolom.
  • Na dobra za koja je odobren tranzit.
  • Na dobra za koja je odobren postupak skladištenja.
  • Na dobra koja su oslobodjena plaćanja carine i carinskih dažbina na osnovu carinskog zakona.

Ističemo da se suština pogodnosti slobodnih zona na teritoriji Republike Srbije, može sagledati i kroz prizmu spleta faktora koji dovode do mogućnosti maksimalnog iskorišćavanja instituta Slobodnih carinskih Zona kao što su pozicija teritorije Republike Srbije i njena povezanosti sa evropskim tržištima, bilateralni i multilateralni sporazumi, čiji je potpisnik Republika Srbija, među kojima se, kao jedan od najznačajnijih, pojavljuje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom (0% stopa carina).

Eksperti kancelarije mogu predočiti i pružiti podršku tokom sprovođenja celokupne procedure osnivanja i funkcionisanja Slobodnih carinskih Zona, radi unapredjenja poslovanja kompanija i maksimalnog iskorišćavanja resursa.

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design