office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiVatikan: Učešće K&F Advokata na Generalnoj skupštini Konfindustrije. Papa Franja, primio u audijenciju učesnike skupštine

avgust 12, 2022

Partner advokatske kancelarije K&F Advokati i član Generalnog saveta Confindustria Est Europa, Dubravka Kosić, uzela je učešće u Generalnoj skupštini Konfederacije italijanske industrije Confindustria održanoj u Vatikanu.

Reč  je o vodećoj italijanskoj organizaciji koja zastupa italijanske proizvodne i uslužne kompanije sa bazom članova od preko 150.000 kompanija, a tokom odražavanja skupa poglavar Rimokatoličke crkve, Sveti Otac Papa Franja, primio je u audijenciju učesnike skupštine.

Tokom svog obraćanja Papa Franja je preduzetnike nazvao „bitnom komponentom u izgradnji opšteg dobra“, koje je „primarni motor razvoja i prosperiteta“, istakavši da su ovo teška vremena za sve, uključujući i poslovni svet. On je napomenuo da je pandemija opteretila mnoge proizvodne aktivnosti, što je naštetilo ekonomskom sistemu. „Štaviše, rat u Ukrajini i energetska kriza dodatno su pogoršali situaciju”, izjavio je Papa.

On je apelovao na preduzetnike i učesnike skupštine da udruže napore kako bi se uspostavio drugačiji ekonomski sistem, naglašavajući važnost podele kroz otvaranje radnih mesta, filantropiju i pravično oporezivanje i ponovio važnost otvaranja radnih mesta, rada za sve i pre svega za mlade, jer kako je naveo „preduzeća bez mladih gube inovativnost, energiju i entuzijazam“.

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design