office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiPredstavljena “Bela knjiga 2022” Saveta stranih investitora

novembar 22, 2022

Na sastanku najviših predstavnika Vlade Republike Srbije i Saveta stranih investitora (FIC), u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, danas je u Palati Srbija predstavljeno jubilarno 20. izdanje „Bele knjige“ za 2022. godinu sa preporukama usmerenim ka unapređenju privrednog ambijenta i životnog standarda građana Srbije.

Prema mišljenju Saveta, ključni prioritet Srbije je intenziviranje pregovora sa EU o statusu njenog članstva, ali i usklađivanje domaće regulative sa evropskim standardima, vraćanje inflacije u ciljni koridor, završetak restrukturiranja infrastrukturnih preduzeća, kao i optimizacija fiskalnog opterećenja i javnih rashoda kako bi se sprečio rast javnog duga zemlje.

Savet stranih investitora dodelio je najvišu ocenu za napredak u oblasti digitalizacije i elektronskog poslovanja, a visoko mesto zauzele su i farmaceutska industrija i borba protiv nedozvoljene trgovine.

Ovogodišnja „Bela knjiga“ sadrži 372 preporuke u prioritetnim oblastima kao što su : porezi, radno-pravni odnosi, digitalizacija i elektronsko poslovanje, nekretnine i izgradnja, borba protiv nedozvoljene trgovine i inspekcijski nadzor, hrana i poljoprivreda, stečaj, devizno poslovanje i farmaceutska industrija, a prvi put se u publikaciji našla i oblast ugostiteljstva i turizma.

Na izradi preporuka za unapređenje ove oblasti, učestvovala je partner kancelarije K&F Advokati i potpredsednica Odbora za turizam i ugostiteljstvo saveta, dr Dubravka Kosić.

Ključni fokus Odbora za turizam i ugostiteljstvo je na poboljšanju regulatornog okvira, ali i upravljanja turizmom i unapređenje međusektorskog vladinog pristupa, uključujući inovativna rešenja i efektivnu koordinaciju svih ciljeva radi ostvarivanja zajedničke vizije unapređene konkurentnosti destinacije.

Izdanje „Bele knjige“ za 2022. godinu možete preuzeti ovde.

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design