office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiKonferencija “Put ka oporavku: budućnost globalnog lanca snabdevanja”

septembar 27, 2022

U organizaciji udruženja Confindustria Serbia, Slovenačkog poslovnog kluba i Privredne komore Srbije, Beograd je bio domaćin velike konferencije o logistici “Put ka oporavku: budućnost globalnog lanca snabdevanja”.

Od pojave koronavirusa početkom 2020. godine, lanci snabdevanja širom sveta drastično su se usporili iz različitih razloga. Svaki sektor i akter u privredi je u određenom stepenu pogođen, a posebno automobilska, tehnološka i medicinska industrija. Savremeni globalni lanci snabdevanja, kroz koje prolazi većina dobara koji su u našoj svakodnevnoj upotrebi, osmišjeni su da budu ekonomični, ali ne nužno i otporni, pa često kreiraju izazove na koje nisu imuni ni kompanije ni potrošači.

Zbog toga je cilj konferencije, održane u prostorijama Privredne komore Srbije, a kojoj su prisustvovali partneri naše kancelarije, advokati Dubravka Kosić i Mihajlo Bakrač, bio otvoreni dijalog stručnjaka i lidera industrije o sveobuhvatnom uticaju pandemije i najnovijim geopolitičkim dešavanjima na svetsku logistiku. Ujedno, oni su predstavili javnosti prilike i mogućnosti koje predstoje i koje proizilaze iz novih propisa i nove infrastrukture. Konferencija je takođe ponudila uvid u slučajeve specifične za industriju i njihov pristup novom modelu lanca snabdevanja.

Učesnici konferencije bili su predstavnici države, domaćih i međunarodnih institucija, kao i preko 120 kompanija iz oblasti logistike, transporta, kao i drugih sektora proizvodne industrije.

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design