office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiK&F Advokati nа međunarodnoj konferenciji „Budućnost biotehnologije”

oktobar 23, 2022

„Srbija prednjači u regionu u razvoju tehnologije“, izjavio je predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende na otvaranju prve Međunarodne konferencije „Budućnost biotehnologije“ održane 20. i 21. oktobra u Beogradu.

Događaju koji je organizovala Vlada Republike Srbije, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prisustvovalo je preko 600 učesnika iz 20 zemalja iz tri sektora društva koja imaju najveći uticaj na razvoj biotehnologije – javnog i privatnog sektora i akademske zajednice.

Raznovrsni program obuhvatao je državni panel, četiri ekspertske fokus sesije, dva plenarna predavanja i prezentaciju BIO4 kampusa, novog univerzitetskog centra u Beogradu kao izuzetnog potencijala za ulaganje u istraživačko-razvojne projekte u Srbiji.

Osim biotehnologije, teme konferencije, kojoj je prisustvovala i Dubravka Kosić, partner naše advokatske kancelarije, ticale su se bioinformatike, bioinženjeringa, upotrebe podataka u razvoju zdravstvene zaštite i biotehnološkom razvoju, podsticanju javnih politika i naučnih dostinuća i mogućnosti njihove primene, posebno u oblasti medicine i zdravstva.

Organizatori najavljuju da konferencija „Budućnost biotehnologije“ čiji je cilj podsticanje saradnje i razmena znanja i iskustva, teži da postane mesto redovnog godišnjeg okupljanja nove biotehnološke zajednice u Srbiji i njenom pozicioniranju kao zemlje novih tehnologija, znanja i inovacija.

Više o ovogodišnjoj konferenciji možete saznati na zvaničnom sajtu: biotechff.gov.rs

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design