office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiJesenja konferencija Consulegis grupe: K&F Advokati o inicijativi „Otvoreni Balkan“

oktobar 29, 2022

Venecija je ove godine bila mesto održavanja velike jesenje konferencije Consulegis grupe, održane 27. i 28. oktobra. Domaćini konferencije, koja je okupila preko 150 učesnika iz celog sveta, bile su advokatske kancelarije, članice Consulegis grupe, Lavialti Avvoccati Associati i Izzi Toniatti Perron-Cabus Martini Studio Legale.

Dvodnevni događaj bio je obeležen fokusiranim sastancima, panelima i radionicama, a sve u cilju umrežavanja i razmene iskustva članica Grupe.

Prvog dana, nakon ručka dobrodošlice na krovu hotela Marriot, organizovan je niz okruglih stolova posvećenih aktuelnostima u pravnom sektoru.

Obuhvaćene teme bile su: sudski sporovi i rešavanje sporova, izvršenje stranih presuda, pregled najnovijih trendova i izazova u radu i imigraciji, komercijalne i trgovinske navigacije, efekti sankcija protiv Rusije i njihov uticaj u Švajcarskoj, pravne mogućnosti i izazovi u Velikoj Britaniji, kao i pravna razmatranja u poslovima zdravstvene zaštite.

Veliku pažnju prisutnih posebno je privukao panel Komercijalna i trgovinska mreža u otvorenom regionu Balkana”, o čemu je govorila dr Dubravka Kosić, partner advokatske kancelarije K&F Advokati, dugogodišnje članice Consulegis grupe, predstavljajući dosadašnje rezultate, ali i izazove inicijative Otvorenog Balkana.

Drugog dana, u panel diskusijama obrađene su teme kao što su blokčejn tehnologije, kripto valute, IT i zaštita podataka, razvoj zakonodavstva o sajber bezbednosti u SAD i Evropi, novi švajcarski zakon o zaštiti podataka, ljudska prava, jednakost i različitost, regulatorne promene u Italiji, pravni razvoj u SAD i Evropi, kao i najnoviji trendovi u oblasti nekretnina i životne sredine.

Istovremeno, učesnici su imali priliku da svoje slobodno vreme iskoriste u uživanju u najzanimljivijim delovima romantične Venecije i upoznaju njenu viševekovnu istoriju, impresivnu arhitekturu, kanale, ljude i gastronomiju.

Učesnici su se saglasili da je konferencija u Veneciji bila još jedna neprocenjiva razmena znanja koja doprinosi kolektivnoj stručnosti Consulegisa i intenzivno pomaže u jačanju već dubokih odnosa koje mreža ima na globalnom nivou.

Najavljeno je da će Dr. Fruhbeck Abogados SLP biti organizator prolećnog kongresa Consulegis grupe koji će biti održan u Palma de Majorci između 3. i 7. maja 2023. godine.

Više o CONSULEGIS jesenjoj konferenciji pogledajte OVDE.

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design