office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiEnergetska tranzicija: prelazak na obnovljive izvore energije

maj 18, 2022

Međunarodna konferencija „Energetika na Balkanu: tranzicija ka obnovljivim izvorima energije i poboljšanje energetskih mreža” održana je 10. maja u hotelu Mona Plaza u Beogradu, uz učešce velikog broja zvaničnika i stručnjaka iz oblasti energetike. Konferenciju su organizovali Konfindustrija Srbija i Konfindustrija Est Europa.

Skup su svečano otvorili Patricio Dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbija, Barbara Beltrame Ðakomelo, potpredsednica zadužena za internacionalizaciju italijanskih kompanija u Konfindustriji, Marija Luiza Meroni, predsednica Konfindustrije Est Europa (Istocna Evropa), Nj.E. Karlo Lo Kašo, Ambasador Republike Italije u Beogradu, Nj.E. Emanuele Žiofre, Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, prof. dr. Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike.

Moderator Panela I “Energetska tranzicija: prelazak na obnovljive izvore energije”, bila je advokat Dubravka Kosić, partner kancelarije K&F Advokati, inače dugogodišnji član udruženja Konfindustrija Srbija.

Trenutna situacija pokazuje da energetski svet doživljava preokret u sektoru, sa značajnim uticajem na kompanije, ali i sa novim mogućnostima za poslovni sektor. U tom smislu, odluke različitih zemalja, kako sa strateške tako i sa političke tačke gledišta i tranzicije ka zelenoj ekonomiji, imaće fundamentalnu ulogu, u odredenom smislu oblikujući budućnost čitavog regiona, poslovne prilike i živote građana, zaključeno je na konferenciji.

Konferenciji su prisustvovali visoki predstavnici vlada regiona, institucija Evropske unije nadležnih za energetiku, kompanija koje već posluju u regionu Balkana, kao i finansijskih institucija, neophodnih za održivu i efikasnu zelenu tranziciju. Konferencija je bila regionalnog karatkera i omogućila je prisutnima da se detaljnije informišu o energetskoj budućnosti Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Grčke.

Više o konferenciji pronađite na linku www.confindustriaserbia.rs

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design