office@kfadvokati.com
Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

VestiElektrični automobili proizvodiće se u Srbiji

april 30, 2022

ELEKTRIČNI AUTOMOBIL PROIZVEDEN U SRBIJINedugo nakon proslave desetogodišnjice od otvaranja nove fabrike za proizvodnju motornih vozila u Kragujevcu, svetski proizvođač automobila Stelantis potpisao je ugovor sa Republikom Srbijom o načinu finansiranja proizvodnje električnih automobila.

Grupacija Stelantis je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila, jedna od četiri najveće u svetu, a formirana je 2021. godine spajanjem italijansko-američkog konglomerata Fijat Krajsler Automobili (Fiat Chrisler Automobiles), klijenta advokatske kancelarije K&F Advokati i francuske PSA grupe.

Potpisivanjem ugovora sa Republikom Srbijom utvrđeni su uslovi finansiranja proizvodnje električnih vozila u Kragujevcu, što znači da će iz postrojenja u Šumadiji izaći potpuno nov i kompletan proizvod u vidu jednog od modela FIAT-a.

Proizvodnja vozila na struju počeće u „Zastavi“ sredinom 2024. godine, a vozilo će predstavljati prirodnog „naslednika“ automobila „fiat 500L“, koji se trenutno proizvodi u kragujevačkoj fabrici.

U uslovima savremene i brze industrijske transformacije advokatska kancelarija K&F Advokati nastoji da svojim klijentima pruži efikasnu i stručnu pomoć u svim oblastima korporativnog poslovanja, odgovorno štiteći njihove interese o čemu svedoči i poverenje jedne od najvećih autoindustrija u svetu.

https://kfadvokati.com/wp-content/uploads/2023/02/svetli-logo-e1675854185808.png

KONTAKT INFORMACIJE

Knez Mihailova br. 17, 11000 Beograd, Srbija

Pratite nas:

KORISNI LINKOVI

KONSULTACIJE

Copyright © 2021 – 2024.

All Rights Reserved.

Designed by Archangel Design